Gether Contemporary

Sophus Gether

Kenneth Alme

Birk Bjørlo

Ruth Campau

Vinyl, terror & Horror

Camilla Smidt

Oskar Jönsson

Oskar Jakobsen

Amalie Jakobsen

Jay Gard

Luc Fuller

Luc Fuller

Gether Contemporary

Sophus Gether

Amalie Jakobsen

Jay Gard

Kenneth Alme

Luc Fuller

Luc Fuller

Kødbyen

Flæsketorvet 77 - 79

Birk Bjørlo

Ruth Campau

Vinyl, terror & Horror

Camilla Smidt

Oskar Jönsson

Camilla Smidt

Oskar Jakobsen

Art Kunst

Vesterbro

News

About

Contact

Amalie Jakobsen

WRONGDOERS 31st March - 13th May 2017

 

The new exhibition 'WRONGDOERS' with Amalie Jakobsen will open on the 31st March.

 

Link to exhibition...

Birk Bjørlo & Ruth Campau at Market Art Fair, 23rd - 26th March, Booth 27

17 March 2017

 

The gallery is proud to participate for the first time at Market Art Fair Stockholm with a duo presentation of new works by Birk Bjørlo and Ruth Campau.

 

Market Art Fair Stockholm 2017, Färgfabriken

Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen, Stockholm

Link to fair...

 

Vinyl, Terror & Horror, Anger, reviewed in Kunsten.nu

14 March 2017

 

Kunstnerne har fået frie hænder til at udføre en bunden opgave, de ikke er vilde med. Hvordan tror du så, det går? Martin Erik Andersen, René Schmidt og Vinyl Terror & Horror fortolker dødssynden Vrede på Horsens Kunstmuseum, men det er kun sidstnævnte, der matcher udstillingens tematiske vinkel.

 

Ved første øjekast er det en gruppeudstilling, hvor de deltagende kunstnere har gjort sig umage for at lave en samlet udstilling. Værkerne af de enkelte kunstnere er placeret mellem hinanden til en samlet installation, der orkestrerer hele rummet. Det er vel såre godt?

Link to review...

Ruth Campau interview about her commission at Hvidovre Hospital

14 March 2017

 

Et hospital er et særligt sted. Én ting vi alle har til fælles, når vi træder ind ad døren til hospitalet er, at vi gerne vil gå derfra med gode nyheder om et godt helbred. En tur på hospitalet er ofte forbundet med stærke følelser – frygt, glæde, sørgmodighed, lettelse eller skuffelse – alle følelser, som kalder på varme og tæthed. Kunstneren Ruth Campau er blevet udvalgt til at udsmykke Hvidovre Hospitals fire centre med værker, der skal få patienter og de pårørende til at føle sig velkomne og veltilpasse.

 

”Det at lave kunst til et hospital er jo meget specielt. Man er meget påvirket af sin egen sindstilstand, når man ser på kunst, og der er jo rigeligt at tænke på på et hospital. Det følelsesliv, patienterne går med, bliver kunsten oplevet igennem” – Ruth Campau

Link to interview...

Ruth Campau in new video about her commission at Hvidovre Hospital

6 March 2017

 

Vink København released a video from a visit at Ruth Campau’s studio where she is working on a new commission for Hvidovre Hospital, Copenhagen, Denmark. The commission is scheduled for completion in 2018.

Link to video...

Vinyl, Terror & Horror, Martin Erik Andersen & René Schmidt open new exhibition at Horsens Kunstmuseum: Anger

February 2017

 

Del af De Syv Dødssynder

Præsenteret af Horsens Kunstmuseum.

Horsens Kunstmuseum arbejder med dødssynden vrede, som bearbejdes og gentænkes af billedkunstner og professor Martin Erik Andersen i samarbejde med billedhugger René Schmidt og kunstnerduoen Vinyl, Terror & Horror. Vrede defineres som en følelsesmæssig tilstand, der kan variere fra mindre irritation til intens vrede. Vrede er et psykologisk reaktionsmønster.

 

Kunstnerne udvider i fællesskab det kunstneriske felt i forhold til musik og billedkunst i jagten på en ny udtryksform, der passer til udstillingsprojektets tema og kunstneriske indhold.

Link to article...

Christine Overvad & Lea Guldditte in RUM

February 2017

 

Oplev en usædvanlig installation på galleriet Gether Contemporary af de unge, nyuddannede billedhuggere Lea Guldditte Hestelund og Christine Overvad Hansen, der står bag udstillingen 'Dinner for Louise'. Mød dem her.

Link to article...

Zane Lewis new studio

01 January 2017

 

Zane Lewis has moved into a new large studio in Downtown Los Angeles.

See images...

Christine Overvad Hansen & Lea Guldditte Hestelund in Kopenhagen.dk

16 January 2017

 

A series of photographs documenting the opening of Christine Overvad Hansen and Lea Gulddite Hestelund's exhibtion "Dinner for Louise"

Link to article...

Christine Overvad Hansen & Lea Guldditte Hestelund in Kunsten.nu

11 January 2017

 

Placed on a burgundy carpet a vast table fills the room. The shape of the table points to that of a classic dining table, however distorted in its adaption to the surrounding architecture. Various objects are placed on the table. These objects echo familiar shapes, but their functionality and recognizability seem to have suffered an undefinable displacement. The height of the table becomes a performative gesture, and it almost invites you to take place in the rather odd scenario.

 

Playing with the domestic setting of the dining room artists Christine Overvad Hansen and Lea Guldditte Hestelund raise questions of gender and values concerning feminine conventions both historically and in contemporary society....

Link to article...

Zane Lewis interview on COVER.DK

21 September

 

Jeg fanger Zane Lewis i dagene op til åbningen af hans første soloudstilling i Skandinavien. Han er netop ved at lægge sidste hånd på opsætningen og kurateringen af udstillingen og føler sig ret godt tilfreds med resultatet.

 

”Alle mine udstillinger er meget venue-specifikke,” siger han og forklarer, at han – selvom han laver malerier – går enormt meget op i rumlighed. ”Min baggrund er i skulptur, så jeg går enormt meget op i mine omgivelser, nok mere end mange andre kunstnere. Jeg vil gerne have, at udstillingen rammer folk på mange forskellige måder og at den føles som et fuldstændigt hele.”

 

At have sjælen med

Zane Lewis siger fuck, fucking og holy shit en del gange under vores samtale og med hans gentagende referencer til rockmusikkens...

Link to article...

Nicky Sparre-Ulrich in COVER

18 August 2016

 

I næste nummer af COVER sætter vi fokus på den nye generation af talent inden for dansk kunst, og i denne måned er tre af dem aktuelle med udstillinger her i Danmark. Du kan nå at være med til alle tre åbninger, der starter med Nicky Sparre-Ulrich’s solo-udstilling i Kødbyen imorgen.

 

Klik dig igennem galleriet og mød de tre nye kunstnere og se deres værker på udstillingerne, der rangerer fra en kælder på Nørrebro til Viborg Kunsthal. Du kan også møde dem – og flere andre nye, stærke kunstnere, i Covers september-nummer, der kommer på gaden 1. september.

Link to article...

Vinyl, Terror & Horror

August 2016

 

Vinyl, Terror & Horror are putting the final touches on their new site specific work at the UCC headquarters at the old Carlsberg city in Copenhagen. The project has been under way for more than a year and feature a false ceiling with multiple moving parts including doors, lamps and loud speakers. The work is situated in a walkway between the two main buildings of the premises and will premier later this month. Link to article...

Ruth Campau

July 2016

 

Ruth Campau will be undertaking her biggest site specific project to date as she will rework the four main entrances of Hvidovre Hospital. The project spanning more than 1000 m2 wall space is expected to have its first stage of completion ready March 2017. One of the premises of the work is to create the symbol of a blanket, something soothing and safe, which when we are ill is put over you to create a caring and secure situation for you.

Read more...

Birk Bjørlo

Article in Politiken 8 April 2016

 

Tre af byens gallerier holder fælles ferniseringsdag med efterfølgende forårsfest på Bakken.

Festen på Bakken begynder kl.20.00 for interesserede ferniseringsgæster, der forinden fra kl. 17 - har kunnet besøge V1, Gether Contemporary og Galleri Bo Bjerggaard. Sidstnævnte viser tegninger og installationer af den tyske billedkunstner Brigitte Waldach, der udstiller i gallieriet for tredje gang. Røde tråde er genkommende elementer i Brigitte Waldachs arbejder, hvad enten de er fysisk tilstede i rummet og danner et mønster eller de dukker op i hendes i på en og samme tid enkle og komplekse tegninger: ofte med kvindeskikkelser i billedrum af fine strukturer.

Gether Contemporary viser for anden gang en udstilling af arbejder af den norske maler Birk Bjørlo...read more

Birk Bjørlo

 3 pics in Kopenhagen.dk

 

Efter at have været på Third Space, tog jeg i kødbyen og dernede besøgte jeg Gether Contemporary, hvor jeg så på malerier af Birk Bjørlo. Malerierne er forfriskende anderledes- på en måde meget tilgængelige i deres non-figurative kropslige tilstedeværelse, men også svære at trænge igennem til tider hvis man prøver at rationalisere over de de store farveflader. Jeg kan se forskellige traditioner i malerierne colour-field og en nyere nærmest æterisk material dimension i maleriernes overflader, men på galleriets bagvæg hænger et mindre lærred som fangede  min opmærksomhed. Det stod i stærk kontrast til de lyse og større malerier i rummet og det  var som om dette var opstået som det hallucinatoriske mørke der danner sig bag ens øjne, hvis man stirrer for længe ind i solens blændende lys....read more

Birk Bjørlo

interviewed in Kopenhagen.dk

 

 

I Took a Look at the Sun and it Gave me a Headache er titlen på Birk Bjørlos (f. 1986) anden soloudstilling, der netop er åbnet på Gether Contemporary. Udstillingen kredser om lyset og om mørket, om vekselvirkningen imellem disse og deres effekt på mennesket, og udfolder sig for øjnene af beskueren i eksploderende farvelandskaber midt i galleriets hvide kube.

 

Jeg mødte Birk Bjørlo inden udstillingsåbningen for at tale om solens betydning for mennesket og for kunsthistorien og dens prætentiøse dyrkelse af solen, men også om det nonfigurative maleri og dets relation til kroppen, om at navigere i kaos og om den bevidste søgen efter balancegangen mellem det æstetiske og det kitsch...read more

Birk Bjørlo

I Took a Look at the Sun and it Gave me a Headache Press release

 

In Birk Bjørlo's second solo exhibition at Gether Contemporary I Took a Look at the Sun and it Gave me a Headache we are confronted with our own body, through Bjørlo's expressive and non-figurative paintings.

 

Light and darkness flicker for our eyes. The multiple painted layers visualize a state of mind or an inner space, rather than an actual place. Bjørlo builds on the existentialist idea of the Nordic landscape painting, but breaks with tradition with his non-figurative nature, which vibrates as a tactile primeval mass on the canvases. The works examine the concept of light, and thus darkness as well. Large colour fields light up like the sun, and keep us at a distance of the large canvases, while smaller dark canvases suck us in, like black holes in an intangible large universe....read more

Oskar Jakobsen

Breadcrumbs reviewed in Kunsten.nu

 

Oskar Jakobsens aktuelle soloudstilling hos Gether Contemporary i Kødbyen, Vesterbro bærer titlen Breadcrumbs og præsenterer en række nye værker, der skildrer den rastløse, globale rejsendes indre og ydre landskaber - en verdensborger uden base. Kun et spor af 'brødkrummer' markerer en form for fysisk eller virtuel historik.

 

Oskar Jakobsen arbejder konceptuelt på tværs af en bred vifte af medier med udgangspunkt i skulptur og installation. Det grundlæggende i hans undersøgelser er en interesse for nye syntetiske materialer og deres egenskaber, samt for den fremdrift de tilfører vores samfund og selvopfattelse. Han dyrker en nysgerrighed for nye projekter...read more

Oskar Jakobsen

Breadcrumbs

3 picks in Kopenhagen.dk

 

Svenske Oskar Jakobsen tog afgang fra The Royal College of Art i London i 2015. Hans første soloudstilling hos Gether Contemporary hedder Breadcrumbs og handler om rejser og undersøgelser – både indvendige og udvendige.

 

Med ordene ”Looking out the window; 20.000 feet and climbing. The rivers and the roads below drawing lines in the landscape. My life packed into a carry-on luggage stowed above my head. A trail of breadcrumbs scattered in cities and on servers across the world. I walk with seven-league boots over the landscape imagined on the linoleum floors of the airport corridords. I turn off flight mode, change the time zone and think about if I skould get a coffee before going through the new messages.”.....read more

Oskar Jakobsen

Breadcrumbs

Press release

 

"Looking out the window; 20 000 feet and climbing. The rivers and roads below drawing lines in the landscape. My life packed into a carry-on luggage stowed above my head. A trail of breadcrumbs scattered in cities and on servers across the world.

 

I walk with seven-league boots over the landscape imagined on the linoleum floors of the airport corridors. I turn off flight mode, change the time zone and think about If I should get a coffee before going through the new messages"...read more

Jay Gard

making things makes us human

3 picks in Kopenhagen.dk

 

På Gether Contemporary kan man opleve den tysker kunstner Jay Gard med udstillingen; making things makes us human, hvor kunst, arkitektur og design er blevet forenet i en sammenkobling mellem det rationelle og det skønne. Værkerne består af geometriske former konstrueret af træ, stål og krydsfinér. I sammenfaldet af disse materialer opstår en præcis og enkel skønhed i en symmetrisk balance bemalet med klare industrifarver I værkernes konceptuelle udtryk arbejdes der inden for budskabet om, at vi som mennesker besidder en naturlig drift til at udtrykke os i et visuelt sprog, der i dette tilfælde er kommet til syne i ønsket om at udvikle og forfine en følelse af det klare og skønne gennem det konkrete og rationelle....read more

Jay Gard

making things makes us human

Press release

 

The exhibition title making things makes us human refers to man’s constant development of the tools and structures, which we surround ourselves with. The constant quest to make things better, and to develop and refine our concrete and visual language.

 

Jay Gard construct works whose visual language combine aesthetics and rationality. His expression is dominated by strict geometrical shapes. Here are no coincidences, rather a calculated and conceptualized expression. Industrial materials such as wood, steel and plywood are basic elements of the works, whose surfaces are painted in industrial colours or carries traces of...read more

Inside Out: Amalie Jakobsen & Vinyl, Terror & Horror 3 picks in Kopenhagen.dk

 

Når Gether Contemporary åbner ny udstilling på fredag, er det med værker af Amalie Jakobsen og Vinyl Terror & Horror (Camilla Sørensen og Greta Christensen). En kombination, der bliver overraskende at se i samme rum, fordi deres kunst umiddelbart synes meget forskellig.

 

Vinyl Terror & Horror er kendt for at lave dramatiske scenografier, man kan bevæge sig igennem, fyldt med tikkende ure, pladeafspillere, knirkende døre og (andre) skrækfilms-lignende elementer.

I kontrast til deres stemningsskabende- og teatralsk opstillede rum står Amalie Jakobsens minimalistiske værker.....read more

Kenneth Alme 3 picks in Kopenhagen.dk

 

Gether Contemporary viser frem til den 31. oktober en soloudstilling af den norske kunstner Kenneth Alme. Udstillingen står helt lys og dekadent i sit udtryk, som svæver mellem det figurative og abstrakte. Værkerne synes ved første øjekast at være domineret af hurtige penselstrøg og impulsivitet, men man oplever ved nærmere inspektion, at det ikke er tilfældet. Kenneth Alme undersøger mulighederne som kunstner via aktioner som eksempelvis at sy forskellige lærreder sammen, som foruden at give et indblik i et velovervejet univers, giver en hel speciel fysik...read more

Kenneth Alme 3 picks in Kopenhagen.dk

 

Gether Contemporary viser frem til den 31. oktober en soloudstilling af den norske kunstner Kenneth Alme. Udstillingen står helt lys og dekadent i sit udtryk, som svæver mellem det figurative og abstrakte. Værkerne synes ved første øjekast at være domineret af hurtige penselstrøg og impulsivitet, men man oplever ved nærmere inspektion, at det ikke er tilfældet. Kenneth Alme undersøger mulighederne som kunstner via aktioner som eksempelvis at sy forskellige lærreder sammen, som foruden at give et indblik i et velovervejet univers, giver en hel speciel fysik...read more

Kenneth Alme Did You Find Your Ship recommended in Børsen

 

Hos Gether Contemporary på Flæsketorvet i København udstiller den unge, norske billedkunstner Kenneth Alme ind til 31. okt. Hans enkelte værker repræsenterer et meget action-præget, abstrakt maleri, hvor spontane penselstrøg...read more

Kenneth Alme mentioned in Norge.dk

 

Den norske kunstneren Kenneth Alme åpner 25. september sin første soloutstilling på Gether Contemporary i Kødbyen. Alme har tidligere utstilt i London og Paris. Han gleder seg nå til å vise sine verk i københavn.

 

Kunstneren som opprinnelig er fra Stranda, har tatt sin uddannelse ved Kunstakademiet i Oslo og Statliche Hochschule für Bildende Kunste, i Frankfurt am Main. Han er kjent for å eksperimentere med materialer og funksjoner, og verkene ligger derfor i grenseland mellom figurasjon og abstraksjon...read more

Vinyl, Terror & Horror receives

Horsens Kunstmuseum's Art Prize 2015

 

Vinyl -Terror & -Horror vinder Årets Kunstnerpris 2015. Fredag den 2. oktober kl. 14.00 løftede Horsens Kunstmuseums Venner og Horsens Kunstmuseum sløret for vinderen af Årets Kunstnerpris anno 2015, som i år gik til duoen Vinyl -Terror & -Horror. Udover den flotte titel, kan duoen glæde sig over et rejselegat på 25.000 kr. Legatet er gavmildt skænket af Familien Hede Nielsens Fond og Horsens Folkeblads Fond. Horsens Kunstmuseum viser nu den omfattende installation Tanz mal wieder fra 2015...

read more

 

Ruth Campau &

Gether Contemporary in Artforum

 

Involving over sixty galleries, project spaces, and museums in addition to the third edition of the Chart Art Fair and the Louisiana Museum of Modern Art’s annual literature festival, the first weekend of Copenhagen Art Week suffered no lack of exhibitions, talks, performances, and shindigs to variously see, imbibe, and endure, in no particular order.

 

I arrived early Friday morning and immediately commenced tromping around photographer Joakim Eskildsen’s exhibition at the National Museum of Photography and Anouk Kruithof’s show of sweat-inspired sculptures at soon-to-be-roving project space GREEN IS GOLD. From there I set off for the VIP opening of Chart at the city’s Kunsthal Charlottenborg. The gastronomic huts were still...read more

 

Ruth Campau 3 picks in Kopenhagen.dk

 

I fredags åbnede Ruth Campaus soloudstilling hos Gether Contemporary. Udstillingen hedder Interstellar og består af både maleri og installation af kunstneren. Gennem mange år har Ruth Campau forfinet sin teknik, der lader hendes værker stå som noget meget karakteristisk og præcist.

 

De skarpe linjer vidner om en fysisk bevægelse. Hvert strøg er skabt i hånden og bliver dermed en fastfrysning af Campaus bevægelse gennem den våde maling. Det er et vidnesbyrd om kropslighed. Og det er også med kroppen, man oplever kunstnerens værker i Interstellar...read more

 

Vinyl, Terror & Horror in new podcast with Undergang.net

 

The installation & sound artist duo Vinyl, Terror & Horror are making some of the most atmospheric and plain old outer-limits works right now. They came to our attention based off of their stellar installation at Gether Contemporary in the spring, called Tanz Mal Wieder. Their works are tough to describe, but such a pleasure to experience. They cut up and fuse together record players, vinyl and all sorts of audio and light equipment in order to create the art equivalent of fun house mirrors, and pack a mean punch as a live performance too. You can see the installation at Röda Sten Kunsthal in Gothenberg Sweden until the 23rd August. Be sure to check out the video below of the installation, and enjoy our talk...read more

 

Ditte Knus Tønnesen reviewed in Kunsten.nu

 

De strukturelle ændringer i landskabet, der bliver forårsaget af menneskets konstante søgen efter nye ressourcer, skaber en tydelig kontrast mellem det, som er naturligt, og det som er menneskeskabt. Et skæbnesvangert modsætningsforhold, som den danske kunstner Ditte Knus Tønnesen udtrykker i sine værker, der lige nu kan opleves på Sophus Gethers galleri Gether Contemporary i Kødbyen, København.

 

Tønnesen arbejder abstrakt med landskabet og anvender fotografiet på en måde, der normalt er fremmed for mediet. Plader af bambus, poppel, MDF og cement bliver udsat for flydende fotoemulsion og...read more

 

Ditte Knus Tønnesen reviewed in Kopenhagen.dk

 

”Hovedparten af værkerne i udstillingen er lavet i mørkekammer med en fotoemulsion teknik som gør, at jeg kan aktivere materialer som bambus, poppel, MDF og cement til at være lysfølsomme, som var det et stykke analogt fotopapir. Hertil er et vigtigt element i mine værker deres materielle fysiske dimension, der sammen med eksponeringen fra forstørrelsesapparatet gør at jeg bevæger mig over og arbejder med fotografiet i et udvidet felt - da det ikke længere kun handler om motivet på billedoverfladen. Jeg vil gerne slå fast, at fotografiet som medie ikke kun er bag glas og ramme.

 

Jeg arbejder meget rummeligt med mine værker, der ofte består af flere dele. Motivet fra negativet i forstørrelsesapparatet....read more

 

Amalie Jakobsen in ambitious new publication Nordic Contemporary

 

The Nordic countries – Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden – were for many decades the template cultures of the modern West, defining a free, well-organised sociopolitical system built on seemingly solid financial footing. The recent crash of Iceland’s banking system and the worrying rise of the radical right in Sweden have, interestingly enough, done little to dislodge international appreciation of the Scandinavian way of life and of Nordic culture generally. While times of uncertainty and political upheaval often provide fertile foundations for groundbreaking art, apparently well-balanced and comfortable societies can offer the perfect platform for the development of a free creative spirit or force the asking of important questions...read more

 

Ruth Campau in Artforum picks

 

Ruth Campau’s current exhibition begins and ends with two large-scale installations. In the first room, an array of shiny, sharp, and angular painted acrylic panels litter the floor. Campau has been painting colorful lines across these panels for the past decade, and here they are arranged in a pond of shards called Between the Past and the Coming (Eismeer) (all works cited, 2015), with an elevated gangway that allows you to walk around this geometric fuckfest for a multiplicity of views. The second major piece, Between the Past and the Coming, is very different in appearance. A monochromatic silver series of Mylar sheets installed from the ceiling, it unfurls and unevenly carpets the ground in front of a hanging portion. Its plumbing is also exposed. Wander around back and you’re met with a bright network of narrow, mirrored...read more

 

Ruth Campau in dialogue with Anette Harboe Flensborg in Kunstdebatten.dk

 

Ruth Campau indrømmer i dette interview blankt at hun et langt stykke af vejen lader sin arbejdsproces styre af lyst, malerglæde (begær!), overskud og intuition. At hun tit lader tilfældet råde i den forstand, at opdagelsen af nye materialer er en kilde til inspiration og videreudvikling af hendes projekt. I interviewet løfter hun sløret for hvorfor det i overvejende grad fungerer bedst for hende at lade de mere analystiske og strategiske overvejelser komme i anden række.

 

AHF: Susan Sontag nævner tilgængeligheden af nyt materiale som en ‘historisk’ årsag til stilistiske valg. I nyere tid er det primært sådan noget som den nye computerteknologi, eller noget så simpelt som udviklingen...read more

 

Birk Bjørlo

Article in Politiken 4 December 2014

 

Det lyder måske nok temmeligt indlysende, at malere beskæftiger sig med det at male. Men de færreste er så fokuserde på selve handlingen, på malingen og på det rum for eftertanke, der kan skabes, som Birk Bjørlo og Matthew Stone er det.

Lige nu gæster de begge to Flæsketorvet i København, hvor Bjørlo endda er første udstiller i det helt nye galleri Gether Contemporary. Selv er Bjørlo også ny på kunstscenen, for han tig afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i sommer.

Men både Birk Bjørlo og Sophus Gether, der nu er sprunget ud som gallerist i eget navn, er vokset op med kunst. Den første som søn af kunstneren Per Inge Bjørlo og den anden med kunsthistorikerne Christian gether, der er direktør på Arken, og Vibeke petersen som forældre...read more

Birk Bjørlo

interview by Kopenhagen.dk

 

Hvad vil det sige at gå i forbindelse med maleriet? For Birk Bjørlo handler det om langsomhed. Kopenhagen har besøgt Birk Bjørlo på hans udstilling "0 is a Place Where I Eat My Breakfast" på det nye galleri Gether Contemporary i Kødbyen. Denne langsomhed finder sted i processen: Udstillingen hedder “0 is a place where I eat my breakfast” og for mig handler det om dér, hvor jeg går i gang. Ud over at være et slags udgangspunkt, symboliserer 0’et også det abstrakte rum, jeg arbejder med, livet og hverdagen med det. Det abstrakte rum er også udstillingens form: Udstillingen består af en række abstrakte malerier, der har det nogenlunde ensartede format til fælles, men derudover har forskellige udtryk. For mig handler livet med det abstrakte også om at bryde formen....read more

New gallery in town

mentioned by TrineRoss.com

 

Den 21. november kl. 17-21 var der for første gang fernisering på Københavns nyeste galleri – og det er ikke hvem-som-helst, der nu springer ud som gallerist.

 

Sophus Gether er nemlig søn af Arkens direktør, Christian Gether, og Vibeke Petersen, der bl.a. har været overinspektør på Statens Museum for Kunst. Og Sophus har lært faget hos Susanne Ottesen, så meget bedre bliver det ikke!

 

Sophus Gether lægger ud med en soloudstilling af Birk Bjørlo, der tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i sommer, så man kan håbe, at vi nu har fået et nyt galleri, der vil have fokus på de helt unge kunstnere...read more

New gallery in town

mentioned by Kunsten.nu

 

På fredag den 21. november åbner endnu et galleri i de hvide bygninger på Flæsketorvet i København. Galleriets navn er Gether Contemporary, og første udstilling på plakaten er Birk Bjørlos 0 is a Place Where I Eat My Breakfast.

Gether Contemporary og Galleri Bo Bjerggaard skal i fremtiden udstille samtidskunst side om side. De to gallerier bliver naboer, når Sophus Gether på fredag den 21. november åbner sit galleri i Kødbyen i København.

 

De første værker, som får lov til at hænge på væggen, bliver af den danske kunstner Birk Bjørlo. Han tog sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i sommers og har tidligere udstillet på Galleri KANT og BKS Garage....read more